- tips cover malu -


hye peeps. korang pernah buat benda yang memalukan tak ? mesti korang pernah. Deqja pon pernah. kentut tapi terbunyik pulak. cam ne deqja cover ? bende senang, deqja buat muka paling cemas. dan jerit " woii adik nak kentut pon agak2 la.. bau durian kot.." dan blah. haha :) ni tips deqja sertakan. situasi tertentu,. hihi :) layaannnnn ...

→ Kalau Tersepak Batu
Jangan dimarah batu tersebut, marahlah kaki kerana tersepak batu yang malang itu. Kalau terjatuh ? Lambat2 bangun dan terus nyanyi lagu hindustand siap dengan guling2 pon tak hape. hahaha
→Kalau Terjatuh Basikal
Cuba angkat basikal dan berlari...naik lagi..kalau jatuh ulang balik, gerenti orang akan kata anda sendang buat exercise  ... lepas tu, sandar atau buang basikal dalam longkang kemudian sebut, " Basikal ni low class la...nak beli Sport Bicycle lak lepas nie !!" cakap dengan nada yang paling kuat bagi orang kagum... :P
→Kalau Terjatuh Tangga
Terus bangun dan bersilat / kung fu sambil baca ayat-ayat mentera dan pelik-pelik dengan tanggapan orang ingat kita sedang berlawanan dengan hantu atau makhluk halus....last option kalau dah xpandai nak bersilat ataupun berkung fu...korang buatlah macam kena rasuk...
→Kalau Terjatuh Ketika Naik Bas
Jerit kuat-kuat , " Oi, apa main tolak-tolak nie!! " Walaupun tiada orang di depan atau belakang.
→Kalau Jatuh Tergelincir Kat Lantai Licin
Tariklah sape-sape yang ada dekat situ supaya anda dapat jatuh sekali supaya bukan anda sorang yang dapat malu . kalau xsempat . Bila jatuh terus buat Breakdance walaupun anda tidak pandai menari langsung. HANTAM saje lah ! janji tak malu.
→Kalau tertidor dalam opis
anda hendaklah terus bangun dengan keadaan separuh sedar!  Kemudian buat2 kena sawan sambil keluarkan lg air liur.  Gerenti member anda akan panik dan berhenti ketawakan anda!
→Kalau tersilap menyapa orang yang tak dikenali
anda hendaklah teruskan menegur orang itu dan menganggap anda kenal orang itu dan terus bagi duit dekat dia.  Kononnya anda pernah berhutang dengannya.  Mesti dia mengaku anda kenalannya.
→kalau ditegur orang kerana zip seluar terbuka
jawablah dengan selamba mengatakan ini adalah gaya berfesyen atau katakan bahawa zip itu rosak sambil berfalsafah: "Biar rosak zip, jangan rosak akhlak!" tangan didada mata ke atas. Bajet3 haha
→Jika anda tersilap masuk tandas wanita / lelaki
apa yang perlu anda buat ialah anda perlu buat muka gelabah puyuh dan cemas sambil 'berlakon' menyatakan tujuan anda nak cari isteri / awek / pakwe / adik  anda yang dh sejam tadi masuk tapi tak keluar2 lagi!

thanks for reading . please drop your comment . :) love you

25 comments:

  1. hahaha nice tips deqja...sal jatuh lantai tu yang best...bule plak nak tarik org...hahah! kre jatuh beduet r tu ngeee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah.. bak kata acha septriasa berdua lebih baik :) hahaha

      Delete
    2. hahaha! pastu dua2 bat gaduh gulink2 kat sna..supaya orang tak brani gelak hahaha!

      Delete
    3. haha. konon gadoh la. aslnya cover je. haha :) terra la krole bg pendapat. mesti pernah buat. haha

      Delete
  2. kakakakaka...kelakar giler la..tg terjatuh dari bas tu best...silap hari bln org kate kita ada sakit mental..hahaha..

    #dulu cik Que pernah terlanggar pintu cermin yg ala2 transparent tu..wktu tu mmg pintu tu tak ternampak oleh mata ci Que..lepas terlanggar pastu bt muka bodoh tengok kiri kanan..hahahaha..=D

    ReplyDelete
    Replies
    1. mental tak hape.. tak de la malu sangat kan.. hihi

      deqja pernah.. tapi kt umah org.. buat cam cik QUe gak laaa

      Delete
  3. kihkih...pengsan..baguslah tips ni boleh try buat..hikhik. Dah lama tak singgah sini. Rindu cik mek molek ni. heee. ^____^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkah.. pengsan jgn tak pengsan..

      #kurindukamojuga ~ haha

      Delete
  4. kalau tersilap masuk keter family orang lain

    ReplyDelete
    Replies
    1. la . buat2 kenal anak diorang. tak pon ckap. laa muka anak pakcik same macam gelprin saya. haha

      Delete
  5. Hahaha...Lucu...Wilma ketawa sambil baca entri nie...Best...

    ReplyDelete
  6. kdng2 ade gak wat..hahahahahaha ;p

    ReplyDelete
  7. waakaka , laen macam je entry deqja , nih , bermotif , memg bermotif , hahahaha !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. lain macam jer puji ni. Ops. puji ke perli hah ! hahaha

      Delete
  8. hahhahahaa... idea yang bernas.. kena cuba nih..

    ReplyDelete
  9. haha., bgusnih,, lpas nih leh la try., huhuu :D

    ReplyDelete
  10. amboih deqja :b, haha tips yang berguna jugak ni, hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila guna di waktu kecemasan. bukan suka2 atau main2 . haha

      Delete
  11. menaariik artikelnya salam kenal yaaaaa

    ReplyDelete

assalamualaikum .
moh komen , 1 pown jadik lah ! :)
<3 peace !

 
Copyright 2013 This blog fully designed by me|| Alright reserved by deqjaMucuXx || Don't you dare want to copy it!! ||