- cara-cara putihkan gigi -

hello peeps . hye kaorang semua. sihat ? kuat ? minumlah milo, dijamin anda sihat dan kuat. *melalut. Gigi kuning ? tak comei ? berkarat ? jangan risau mokcik ada ubetnya. *cam promoter tak ? Mokcik berjaya menemui tips ataupun cara-cara putihkan gigi.


 cara keenam :
Biasanya kita akan menggunakan ubat gigi dengan pelbagai jenama . Macam-macam jenama ada dipasaran akan tetapi kesannya amatlah lembap dan lambat. Apa kata kalau korang try bubuh kapur kasut. Jadi ka ? 
 cara kelima :
Lepas memberus gigi korang termasuk lah mokcik sendiri, suka berkumur dengan bahan pengkumur mulut tapi kesannya lebih cepat akan korang perolehi jika korang berkumur dengan cecair peluntur warna. (klorok) haha
 cara keempat:
korang juga buleh memutihkan gigi dengan cara mengecat. Akan tetapi tidak digalakkan menggunakan cat air. takot tak berkesan. hahaha
cara ketiga:
Seperti yang korang tahu, liquid paper dapat memadam kesan hitam mahupun kesan degil diatas kertas. Yang korang tak tahu liquid juga boleh memutih gigi. haha. tonyyoohh ~!
cara kedua :
singgam (chewing gum) bukan saja sedap dikunyah, malah ia boleh pretend sebagai gigi korang. Macam mana ? tempek je singgam tu kat gigi. ha kan dah putih. haha
 cara pertama: 
kalau semua cara di atas korang langsung tak berkenan. susah. payah. paling senang. mujarab. cabut semua gigi, pakai gigi palesu, abes cerita... mudah kan ?? hahahahaha
*mokcik gemok ! lalaala -..-"

thanks for reading . please drop your comment . :) love you

37 comments:

  1. amboi..cer wat dulu tgok...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. tak nak la . mokcik rela gigi kunin . haha

      Delete
  2. hahaha,semua petua tak blh blaaa..lawat2..mesti ada kesan sampingan kalau ada yg wat..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak de kesan sampingan la. jamin akan meninggal dengan cepat ~ tu je. haha

      Delete
  3. Deqja!!! Hahahaha...tekena baca. Ingatkan petua makcik limah ka apa...anyway, mostly, banyak petua tuh boleh pakai untuk putihkan kulit jugak.Tolak yang pertama, yang lain-lain semua boleyy. Kakakaka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. idea yang hebakk la crack. tak terlintas dihati mahupun dipikiran utk memutihkan kulit. haha :)

      Delete
  4. miahahahaha~ deqja2...igtkan tips btul td...hancus gigi camtu...kloroks tu tak ble tahan hihihi~

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. cube try tengok.. kot2 berkesan. bg tau deqja eehh ~ lalala ^_^

      Delete
  5. haha..deqja wat dlu..nk tgok..
    muahahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. deqja "admin". mane leh buat. haha :)

      Delete
  6. haha., terbaik.. terbalik.., photoshop suda.,

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. photoshop hny utk gmbar.. real nyerr ?? tak bole kaaann

      Delete
  7. hahahaha , jangan tanya sapa yang buat nih nanti masuk kubur je , hahaha !

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... jangan cari deqja okies ~

      Delete
    2. wajib carik dqja :P hehehehe

      Delete
    3. jangannn... deqja hanya usulkan pendapat. haha

      Delete
  8. hahahaha..pakai clorox confem putih gigi nanti...hahahaha..=D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. try la tengok.. deqja nak pastikan keberkesanan nyee

      Delete
  9. ish... seram betol nk try nih..haha.. kang x psl2 mati trs tuan gigi... hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... seram ? hubungi bomoh berdekatan. lala ^_^

      Delete
  10. bhahaha gila punya tips . nasib baik laa bella ni ceghdik sikitt . kalau tak , dah try punya . kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tips ni tak gila la bella... org yang taip tips ni mereng sikit.. *eh bukan gua ke?

      hahaha -..-"

      Delete
  11. sape berani buat i salute... hahaha

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. hahaha.. segalicious ke deqja ni ? lala ^^V

      Delete
  13. senang citer, x yah ada gigi. gigi palsu pun x yah. hehehe...

    ReplyDelete
  14. aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
    http://slapmestore.blogspot.com/

    ReplyDelete
  15. aiee punyalah semangat nak cuba tips ni, haha mencik mencik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn la mencik i. i usulkan pendapat je. hahahahahaha

      *geli ~

      Delete

assalamualaikum .
moh komen , 1 pown jadik lah ! :)
<3 peace !

 
Copyright 2013 This blog fully designed by me|| Alright reserved by deqjaMucuXx || Don't you dare want to copy it!! ||