- tips gemukkan badan -

sumber :: google image. 

hye peeps. Salam isnin, salam sejahtera, salam 1malaysia. Hari ini, detik ini, saat ini hamba tak mahu guna "hamba" lagi. Hamba akan tukar ke den cam dedulu,zaman jahiliah kembali. haha -..-" sebab? sesuka hati den lah yer. boleh lagu tu? back to our topic, tips ataupun cara-cara menaikkan menggemukkan badan yang kurus melidi dengan cepat dan hebaakk *baca dengan nada sengau tapi cun.
 pertama, dengan hati-hati anda perlu membaca. Sambil membaca perlulah makan. Perlu ok, perlu menjadi kewajipan bagi seseorang yang ingin menambah berat badan dengan terbaik. Pasti kan makan makanan yang kalorinya terlampau berat contoh macam burger. helloo bukan burger biasa ok. burger yang digoreng dengan majerin dan disalut dengan 5 keping cheese dan ditambah double daging! sila bayang cam ne nak makan. 
 kedua, Jangan makan nasik sepinggan. Itu salah, silalah makan sehari sekurang-kurangnya 8 pinggan. *jangan makan pinggan pulok.Lagi banyak lagi bagus. Takpun gantikan nasi dengan roti kerana roti mempunyai kalori yang tinggi berbanding nasi. Patotlah ekau gemuks wahai deqja. *monolog sekejap -..-" resepi den ketika mahu tembam tapi sekarang den menyosal. 3keping roti, 4 keping daging burger ramlie di apit di antara roti, jangan lupa pada cheese, dan 2 hiris tomato dan sos. perrgghh macam burger. 

 ketiga, Masa tengah layat niteline ke, cerita hantu pukul 12 tengah malam, jangan sesekali lupakan snek. cokolat ke roti gardenia sungguh enak dimakan begitu saja, hantam goreng kentang n sosej ker, makan jer, hantam kepsi ke burger mekdi ke. sedap hape. tak pon talipon 1300-88-2525, dan pesan pizza hantar ke rumah den ehh rumah anda lah. 

kalau ketiga-tiga benda alah ni u'olls ikot tapi tak menjadik jugak sila terjun banggunan tiga tingkat yer. seelok2 nya tadah tangan bersyukur pada yang Esa di atas bentuk tubuh yang diberikan pada kita sihat dan masih boleh berfungsi dengan baik. Syukur dengan apa yang ada yer. 
pesanan penaja :: ini hanya suka suki kaki den ni. jangan percaya bulat-2 nanti obisiti jangan suka suka salahkan den pulok. mencik tau ! haha -..-" 
ok dah baiii :) 

thanks for reading . please drop your comment . :) love you

39 comments:

  1. kalau mkan roti, mmng la ppi ni naik..berat sama je..bdan still maintain. bab mkan bger tu x buat..sebab, bukan takut terlebih naik, takut nanti check kolestrol yang naik tinggi melambong..kang nyesal tak sudah.. :)

    bab mkan snek sume dah buat..still xjalan..hehe..mybe metabolisma tinggi.. *agaknya la*

    ReplyDelete
    Replies
    1. jenis keturunan kecik n haluih2 kottt :)

      Delete
  2. Pagi sobat..
    Waw nice post..
    Yang post sebelum nya juga bagus tapi ini lebih baik dari yang lalu..:)
    terus berkarya ya..
    Haha..:D
    oh ya mampir juga ya ke my blog..:)

    ReplyDelete
  3. Bersyukur dengan tubuh badan yang ada sekarang nie.

    ReplyDelete
  4. bahaya tips mcm gini. :P hahahaha

    ReplyDelete
  5. Kuikui..selalu entry tips kuruskan bdn jekan, sekali sekala buat entry tips gemok kan badan, apa salahnya erk ! Muehehe...^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau tak pe.. ade tips kuruskan badan jugak. ade mmber bloger mintak tips gemukkan badan. tapi tahu deqja merepek jeer...

      Delete
  6. bia btui niii..
    ni bole dapat diabets xpsal2..haha
    xmao ikot r..xmau gem0ks ponnn ^o^

    ReplyDelete
  7. tak nak gemuk.nak kurus..hehe ^__^

    ReplyDelete
  8. hahahaha...btul ke ni?? sye nak gemukkan badan ni..nanti sye ikut cara2 ni tak psl2 terjun dri bangunan...hahahahaha...=D

    #eh, baru perasan pulok sye arini ek...rase nak gelak je tengok gambar kucing kat footer blog awk ni..hahaha..=D

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan terjun banggunan yer. terjun di air terjun itu oraiite ! haha :)

      p/s: comel kan kucing tu.

      Delete
  9. for mtips yang paling senang untuk naikan berat badan just minum susu segar dua gelas sehari...dan continuously....buktinya ain sendiri la..dari 46kg-53kg mihmih..hnya sebulan dah daapt rasa effectnya..sbb susu kan membantu tumbesaran sel2 dalam badan..sebab tu la bayi digalakan minum susu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni baru betui tips. yang deqja bagi tu tipstahhapekebende jeee. haha :)

      Delete
  10. hohoho.. gemuk pun kena ada tips? heheh

    ReplyDelete
  11. CP tak komen lagik kerr ?? CP rase macam dah komen je ... adakah CP bermimpi cik speck ?? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. CP meme slalu mimpi. tu la rakus sangat nak komen. haha

      Delete
  12. hahaha , selagi kotak komen nih tak hilang , hak3 !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. untuk CP kotak komen ni takkan HILANG ~ ggugu

      Delete
  13. salam wak...le ajaq krole camne nak bat...macam linkwithin kat bawah post ni..cute sgt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cute cam tuan dia takk ?? sila jawab YA ! haha

      Delete
  14. hahaha , oh yeah , wah , ade owg mintak tunjuk aja la cikgu deqja :P

    ReplyDelete
  15. wah2.. ni boleh menaikkan kolestrol sekali

    ReplyDelete
  16. cissssss petua ni xmolek tuk akk yg gemok ni wakakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. xcually tak sesuai utk kita.

      deqja pun gemuks !

      Delete
  17. wah wah b. bagus bagus. dari hari tuh lagi nak caroik tips manaukkan berat badan hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau kolestrol yang naik, jangan sesekali marahkan deqja yang cuns ni, haha

      Delete
  18. Replies
    1. hihih, ade tips kurus la. sila cari ~ hihi

      Delete
  19. nk tips tuk kurus + maintain kan ada x.. :)

    ReplyDelete
  20. Wilma nak tips kuruskan badan ^_^

    ReplyDelete

assalamualaikum .
moh komen , 1 pown jadik lah ! :)
<3 peace !

 
Copyright 2013 This blog fully designed by me|| Alright reserved by deqjaMucuXx || Don't you dare want to copy it!! ||