- Bestnya kalau.... -

hye peeps. Ade sorang dua tanya bila den nak uat entry. Rindu tak mau bagi tau, malu ker? Hari ni den tak kijo, den ambil cuti-suka-hati-potong-gaji. suko den la kan? haha Btw, back to topic, korang pernah terfikir tak nak jadi kanak-2 semula? itu lah yang bermain difikiran den sejak semalam. Best kan kalau dapat diputar kembali masa. kan? kan? diatara yang best menjadi kanak-kanak rebina :


 Kalau bebudak kecik menyanyi, sumbang ke, suara tak dengar ke. Tetap best dimata orang dewasa. Comel je kan? Cuba kalau kita yang umor belas-2an ke, puluh2an ke nyanyi. Atas bawah kiri kanan kutuk kan? kan? TAK ADIL betul. *betak kaki kuat2
 Takda sapa nak caci ke komen ke maki ke kalau budak-budak pakai baju altramen, betmen, superman dan sebagainya. Bayangkan kalau kita yang pakai baju ala-ala princess g kenduri kawen. Supah orang pandang jijik lagi keji. " Minah ni mesti meroyan"


 Badan tembam pon orang kata comel. Siap nak gigit-gigit pipi lah, nak cubet paha lah. Kita? orang akan cakap macam ni " La dah besaq hang no, dulu haluih ja" *pengalaman ni beb! Ade juga ayat berbaur sinis tu kan. sumpah sedih.
 Nak hape? semua dapat kan? cuma tunjuk muka comel dan hampir nak menangis. Kompom encik bapak atau puan mak belikan. Cube kita buat. dapat. mesti dapat punya. dapat MAKI ! haha
 Tak payah gaduh nak pikir barang naik harga, yang bebudak tahu, lapar mesti ada makanan. kalau tak? menangis. kan?kan? 

den tak mampu lagi nak describe betapa bestnya kalau masa boleh diputar bagai kita putar jam loceng. cukup-cukup sudah, cukup sampai disini sahaja penulisan hamba yang cetek lagi pendek. Almaklumlah, otak tengah serabut kelapa. APAKAH?? hihi :)

p.s : menunggu baby baru. sila tunggu entry baby kesayangan hamba diberi nama cik VIVI ! tunggguuuu

bye. assalamualaikum -..-"


thanks for reading . please drop your comment . :) love you

34 comments:

  1. hehe...nk time umor 4 bulan...

    ReplyDelete
  2. hahah , ceh , perkara yang paling dekat dengan kita adalah mati dan yang paling jauh adalah masa lampau :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak. CP bermadah helah lahhh. lariikk :p

      Delete
    2. hahaha ! bakal cikgu kan :P

      Delete
  3. hikhok :) jum la kita jd budak2 . jum2 ! nak main msak2 dak ? kami jd mak nah ? hmpa jd kakak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha :) oteh2,, titew nak macak ape yeh? abah mana makk ?? *hayati watak. haha

      Delete
    2. kite bt cekodok jelah hari neyh . abah keje . adik dduk umah baek2 ye . nnti abah belikan hadiah :) haha

      Delete
    3. hahaha. gile terre jadi bebudak. haha :)

      * cekodok je. tak mau la mak, nanti jadi mcm kodok.

      Delete
  4. tu lah.. kalau lah masa itu boleh diputar kembali.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lahh.. tu semua KALAUUULLAAHHH... kann ?

      Delete
  5. haha..dah la deqja..masa tu da lame berlau..mmg xbole nk dputar kembali..haha ;p

    -tapi mmg besh kalo.......-

    ReplyDelete
    Replies
    1. meme lahh.. sebab tu tajuk diaaa memang best KALAAUU.....

      Delete
  6. bestnye kalo jadi knk2..hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tambah2 jadi time zaman serba canggih ni... mmg siok la

      Delete
  7. rindu lah, gila tak rindu. masa zaman kanak kana rebina lah paling comel. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi. comell ek ? sekarang tak comel dah ?

      Delete
  8. zaman yg paling sronok hihihi~

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok la tak payah pikir apa2. tau main jerrr

      Delete
  9. nak balik zaman kecik2 dulu. hehe. tapi tadika best kot. hehe

    ReplyDelete
  10. rindu zaman dulu2 jgk . haih . andai la masa boleh berpytar . btw pic hat baby gmok tuh comel gilaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. andaii.........

      pic tu meme comel. gilos comel..

      Delete
  11. Rindu zaman budak2 plus zaman sekolah dulu ^_^
    Zaman tu la paling best...
    Bila dah kerja nie, banyak benda kena fikir...
    Time budak2 dulu, belajar, tidur, makan, minum, etc jak...
    Sekarang nie, kena fikir pasal duit, rumah, kereta, kehidupan, etc...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan....time budak pk nak keja..bila dah keja tgjwb byk..trus nak jadi bebudak balik.. hihi

      Delete
  12. zmn kecik2 dulu tak ada papa mslh pon kn? wish to be baby blik laa..ehehhe

    ReplyDelete

assalamualaikum .
moh komen , 1 pown jadik lah ! :)
<3 peace !

 
Copyright 2013 This blog fully designed by me|| Alright reserved by deqjaMucuXx || Don't you dare want to copy it!! ||