- jual ikan -



hye peeps, lelong..lelong sekilo 5 hingget. ikan ape nak? ikan kembung? ikan termenung? ikan buntal? ikan josh? semua ada okie. penah beli ikan online? ni baru nak try. muahaha ini bukan main-2, bukan bahan mainan, bukan bahan gelak tawa, ini betul-2 serious !! *muka serious

ok tipu, ini bukan entry jual ikan tapi entry sakit hati pada si mamat penjual ikan. bukan jual di pasar pagi (market) tapi dalam opis! sakit hati hamba ini, hamba yang baik lagi cun + cute ini telah derita. nak tahu cerita dia ? oh pedih.Tajuk utama adalah si penjual ikan aka "selfish". mencik dengan dia. sangat-2!!

cerita bermula dikala hening pagi dan hujan turun sambil menyanyikan lagu "banjir ooOo banjir, rumah kita naik aiirr eeooo naik airr eeooo" si pejual ikan dengan gaya gangnam style telah meng"on"kan air cond. kulit boya ke orang tua ni. dan hamba dengan membuat pandai buat tak tahu terhadap dia. So tiba-2 si penjual ikan agak kesejukkan, terus ambil remote air-corn di hala kipas aircorn ke hamba. *betul ke kipas ? perrgghh ! menyirap darah.


nampak peta cun yang dilukis dengan gigihnya menggunakan paint diatas ? yang merah-2 tu aircond. tuan-2 hamba sekalian buleh rasa tak? di tengah hujan yang lebat, ditambah suhu air-corn 18 darjah Celcius, rasa macam winter in amereka dah ~ huh !perasaan hamba di saat dan ketika ini? hamba pasti tuan-2 hamba sekalian pasti memahami. sekian entry di opis. pendek dan padat.

ok dah bai --"
P/s: korang penah rasa tak perkara yang sama terjadi sekali lagi ? contoh :: korang jatuh katil, dan adik gelak. sok-2 jadik lagi. tiba-2 terpikir, bnda ni bukan dah jadik ke. penah taakk ??



thanks for reading . please drop your comment . :) love you

24 comments:

  1. huwaahaha..dpt hmba rasekan ksejukan tuan hamba tu..
    hehe sbb hmba selalu rase kesejukan dek air cond tu..
    yg pelik hmba je rase bgitu..org lain kulit boya jgk kut..
    ngehngeh ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. muahaha , kita berkongsi perasaan yang same . wink-2

      Delete
  2. Salam kenal….dan I follow sekali
    Ambil kesempatan jom exchange bloglist
    Hanif blog bloglist
    Tolong komen setelah letakkan bloglist…Thanks

    Letakkan Hanif Blog ( http://hanifidrus.blogspot.com) di bloglist anda.
    Setiap hari saya akan merayau 10 blog di bloglist saya malah akan di ping ke Ping.busuk.
    Entri anda juga akan dilink ke bloglist

    ReplyDelete
  3. mesti sejuk smpai ketulang.hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaupun badan penuh lemak . tapi sejuk sampai jugak ke urat-2 ! hahaha

      Delete
  4. Akak dpt rasa mcm mana tahap kesejukan tuh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus la akak dapat rasa . tolong nasihat si penjual ikan nih :(

      Delete
  5. hahaha. :D kesian. :D takpe2. tumbuk jee dia tu. #tibe tibe =="

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok nak bg penumbuk sulung lah # tiba-2 jugak~ haha

      Delete
  6. eh, saya pernah rasa macam dejavu lah.

    ReplyDelete
  7. hehehe , hempok dye ngan ekon tuh , adeh adek deqja nih , hehehe !

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan ?? empuk ngan monitor zaman jahiliah tu ,. berat ooO ! hahha

      Delete
  8. salam ,
    Salam kenal dari tirana aduka..
    Nice post.

    ReplyDelete

assalamualaikum .
moh komen , 1 pown jadik lah ! :)
<3 peace !

 
Copyright 2013 This blog fully designed by me|| Alright reserved by deqjaMucuXx || Don't you dare want to copy it!! ||