- tips : cara mencari idea untuk menaip entry -

ye anak2 kita kembali dengan tips . sejak kebelakangan ni den keja nak bagi tips je kan . kenapa ? den pon tak tahu . mungkin idea tibe2 menyergah naluri jiwa dan hati *ada kena mengena ke ? apekah ? kadang-2 kita pon kekeringan idea rite ? pastu mula la nak abaikan blog sehingga bersawang . berhabuk bagai . kan ? *sama je dgn org yang menaip ni . jadi den pon nak share lah . idea nak menaip entry . 

ctrl-C + ctrl-v mesti paham kan ? ade setengah yang jenis copy cat ala meow-2 tu . tersangat la paham kan ape tajuk diatas . yang ni buleh jugak dibuat entry . akan tetapi ada keburukkannya . tolong jangan copy sejibik-2 sebab tak best .*buleh ka sebab lagu tu ? dan bila dah copy bagi la back-link kat belog original tu . cian kat original page , beliau penat2 menaip sehingga lebam jari beliau . korang senang je ctrl+A , ctrl+C , ctrl+V.

setiap orang mesti ada pengalaman kan ? buleh jugak dibuat entry , cerita la pasai korang lebam jari sebab menaip terlalu banyak ka . pergi makan-2 kat pizza hot ke , jumpe mariah kari & lisa surirumah ke . apa-2 je lah . tak kisah la taip hape pon , janji blog tak bersawang . kan ? tapi kena INGAT , menaip mesti menarik perhatian orang nak membaca . 

bukan semua orang suka membaca kan ? tapi korang tau tak dengan membaca kita buleh menaip entry yang amat best . hebat gila kuasa membaca . tambah ilmu satu hal , dapat hadiah dengan idea nak menaip dua hal . tak best ke cam tu ?? so cepat-2 membaca ! den suka cari idea lawak untuk ditaip didalam entry , diselit-2 lawak tu dengan membaca ujang , gila-2 *den pon gila . cam tu lah :)

selain dari perkara-2 yang dinyatakan . den ada lagi satu cara . blogwalking !! den suka juga buat macam ni . tapi time den kekeringan ketandusan idea yang teramat kronik lah . takkan kita BW blog kawan tu . then tekan button (X) mesti tak la kan . mesti kita baca sikit kan apa yang ditulis oleh tuan empunya blog . tak banyak,sikit pon mesti dapat idea nak menaip . MESTILAH ! *dengan bangga . 

so. dengan sedikit sebanyak den telah membantu manusia-2 yang ketandusan idea . kekeringan darah . so terima kasih dan bagi kisses seket ! :) lawak je ~

ok bai . assalamualaikum w.b.t


thanks for reading . please drop your comment . :) love you

7 comments:

  1. thanks for the sharing.. tips yang baik dan mudah.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahh ! thnx memuji ~ ihhihi :)

      most welcem ~

      Delete
  2. pjg bebenor naipnyerr :D terjah blog i nanti ~~

    fasihahismail.blogspot.com

    weeeeeee~~~

    ReplyDelete

assalamualaikum .
moh komen , 1 pown jadik lah ! :)
<3 peace !

 
Copyright 2013 This blog fully designed by me|| Alright reserved by deqjaMucuXx || Don't you dare want to copy it!! ||