- tips blogging -

hello peeps . stalker . bloggerian . Malaysian . durian . eh apakah ? tetiba kan nak buat tips untuk belog pulok . macam-2 kan cik comel deqja ni kan ? *abaikan ayat yg hambek hati sendiri ituh . maafkan dahku .Di dalam kekangan --" masa den yg best disebabkan bos tiada . sesuka-hati-menghupdate blog ini . den jalan ke banyak blog . ke sana-sini . eh ? banyakkan blog-2 baru yang super oshem ! tapi .... ada yang den tak berkenan lah . sebab ??? bagi yang terasa mohon maaf lah . tak da niat . hanya nak membetulkan diri sendiri juga . *bajet retis !

 Gadget 
Tolong sangat-2 bagi penggemar gadget-2 yang super cute . kadang-2 nampak cantik . kadang-2 nampak sangat serabut . tolong la paham . bagi pengguna berok-band seperti den ni , sangat tak puas hati sebab kena reload banyak kali . tak kan nak refresh sampai tetikus tu rosak kot ? --" abes kuat tekan butang (X) kat atas hujung kanan tue jee .

so sayang-2 sekalian, letak lah gadget yang berkenan sahaja . kalau ikot hati letak . oh nahas la anda . sebab si comel tak berminat nak refresh 964291 kali . bukan itu saja , membuatkan orang tak nak datang . sangat-2 tak best kan ?

Music
ejaan omputih . bajet lah kau si comel . bab music ni agak annoying sikit . sebab ramai yang letak music tak ada pause . eh sayang-2 tolong cari tutorial yang membolehkan music anda boleh berhenti seketika . sebab orang comel cam den ni suka on youtube pastu pakai earphone yang bass punya *belagak seketika . pastu bukak blog korang . pergghhh pecah gegendang telinga sebab ada double song.

nasihat den kepada mereka-2 yang cantik hensem sekalian . tolong buang music. apekah ? tolong mengeditkan blog kalian supaya music kalian bisa di pause kan . tapi kalau buang lagi oshem ! haha :)

 Kotak jerit / shoutmix / shoutbox
ada yang kreatif shoutbox ditekan baru muncul . ada yang tersangat kreatif sampaikan den yang rabun ni kena cari button nak ditekan . kenapa susah-2 sorokkan shoutbox tu ? bila tekan ada yang muncul dari atas , bawah , kiri , kanan . korang meme superb kreatif . sayang-2 sekalian , den pengguna berok-band yang macam beruk itu sangat slow perkhidmatannya . bukan cam streamyx yang osem dan laju itu . oh tolong paham --" 

 Ejaan
budak-2 sekarang ni maju . semua di"shortcut"kan plus di"add"kan contoh --> . "aquew bwu alex dr kolah . nyampah siot nan mamat tue . bajet gilew " perlukah di tambah n ditolak disitu ? sesungguhnya ayat itu amat memeningkan orang cute cam den ni . haha (;

ingat yang baca blog kita bukan sama baya yer , kalau sama baya insya ALLAH buleh paham , kalau tak sama ? macam mana ? teruk !! tak ke rugi hilang seorang stalker. satu jam hilang sorang . buleh bayang kalau seminggu ?? fikir . btw , den dulo pon macam tu . suka tulis singkat sampai den baca balik pon den tak paham --" . isk .. iskk

 Tulisan
erk . tulisan cakar ayam adalah tulisan yang buruk , bagi dunia blog , tulisan yang dianggap cantik menarik tertarik itulah tulisan yang buruk . sesungguhnya den susah nak baca . ples reset your font *perghh bajet omputeh .

 Perenggan
yang ni pon tolong ingat , kadang-2 kita asyik menaip bercerita dengan best nya hiti bagaikan di awang-2an jangan lupa buat perenggan . sebab pembaca seperti den ni cepat boring . sumpah --" biar banyak perenggan tapi orang baca sampai habes . best kan ? so perenggan tu penting . kalau letak gambar pon ok . tapi yang bersesuaian lah . kalo den , tak pandai memilih gambar , so den banyak perenggan dan di isi dengan lawak .

sampai sini je kot penulisan yang berbahagia si cun + comel - oshem = den ! hihihii :) bagi yang tetiba terasa hati , terkecil paru-2 , tersinggung halkum tu . den mintak ampun mintak maap . den tak merujuk kepada sesiapa . ini untuk kebaikan den dan juga kebaikan kalian .

nota jari :: kesusahan kita kesenangan mereka . itu oshem !

ok bai . assalamualaikum :) 


thanks for reading . please drop your comment . :) love you

14 comments:

assalamualaikum .
moh komen , 1 pown jadik lah ! :)
<3 peace !

 
Copyright 2013 This blog fully designed by me|| Alright reserved by deqjaMucuXx || Don't you dare want to copy it!! ||