- tak layak jadi wife -

hye peeps, entry ini khas untuk lelaki-kacak-tampan. bagi lelaki-kacak-tampan-anggun-bergaya-mutu yang dah mempunyai kekasih hati dan dah merancang untuk berkahwin TAPI masih buntu dan fening lalat memikirkan kekasih hati tu buleh jadik wife ke belum.. don't be khuatir, i'm the prof of pro-sak ! di bawah terdapat butir-2 nya yer.

 Belum ada apa-2 lagi suara dia dah macam cikgu kawad kaki kolah menengah dah. Pantang ada salah ka, lambat ka mula dia menjerit-2. kalau dapat jenis ni , baik korang kawan dengan singa kat zoo. lagi sempoi. haha :)
 Asal salah sikit, mintak 'clash' . baru seminggu caple tapi clash dah limapoloh kali. Bila dah kawen hamba cadangankan korang berumah dekat pejabat kadi, bahagian cerai dan rujuk
 Bila kekasih hati korang tu tak reti nak beza ikan kembung dengan bunga keembung, tu tak kira bab masakkan lagi. Kalau kawen jugak, makan nasi bungkuih laa.
 Bila dia tak tau siang dengan malam , tak pun dia tak reti tengok jam. pukui 9 pagi call tak bangun lagi, pukui 11 tak bangun lagi. pukui 4 baru bangun . silalah pikir patbelas kali nak kawen ngan dia ke tak.
 bila check henpon, nama ahmad lebih banyak dari nama siti. lepas tu kejap-2 telipon dia berbunyi (msg masuk) pastu senyum-2. bila call masuk larik jejauh. oh paham sendiri lah yer.
 Bila si kekasih hati buleh berlakon dengan dasyat dan hebat. korang ajak dating,1001 alasan diberi, TAPI lepas kantoi dia keluar dengan orang lain. Tengok lepas kantoi tu, ade lah filem sedih depan korang.. buleh menang award tau ! haha
lukisan huduh guna paint ! haha

so ni sedikit sebanyak yang den dapat huraikan , harap-2 calon korang tak macam ni . RASANYA tak ada kot. awek malaysia n blogger-2 gurl ni sume layak! hewhew :) peace ! 

p/s :: mohon maaf bg yang terasa :) 

done. ok bai 


thanks for reading . please drop your comment . :) love you

17 comments:

  1. haha comeyyy nak masak ikan kembung kura2. haha. maybe dlm perut kura2 tu ad ikan kembung kot. haha

    ReplyDelete
  2. WAHAHA .. GELAK SORANG2 BACE .. MENARIK GEGILE LA .. TABIK PUAN .. EKEKE

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi :) jgn jadi seperti di atas yer . hihiih

      Delete
  3. Hak2 kelakar tips ni xD
    agknya ada ke perempuan mcm tu kt Malaysia eh?
    Bak kata ustaz Kazim ni cerita kat afrika ni..
    perempuan Malaysia semua elok2 belaka hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pasti ade ke tak . t try search tngok . hahaha :)

      Delete
    2. hahahhaa..lawak lawak..
      pandai ea. blogger2 je lepas nak kawin. anyway, ada advantage :P

      Delete
    3. hihihi :) kalu tak ckp lagu tu , jatuh la saham para blogger ~ ihihhi :)

      Delete
  4. mmmm...kene ketuk jugak gak kadang2..bru ok :)

    ReplyDelete
  5. SALAM...
    SENARAI PEMENANG GIVEAWAY : From Sept to Nov by Jaja Sutera telah diumumkan..
    sebagai sponsor..anda dikehendaki utk pergi ke link ini..utk melihat nama pemenang yg telah memenangi hadiah yg di sponsor oleh anda sendiri..terima kasih..

    sila direct contact dengan customer utk mendapatkan detail2 mereka..TERIMA KASIH

    http://www.jajasutera.com/2012/09/senarai-pemenang-giveaway-from-sept-to.html

    ReplyDelete
  6. haha...
    ok..emmm wat mase ni yaya xde dlm senarai di ats..msih bole beza ikan..;p
    lgpun yaya slalu bgn awl pagi..xde mke petang bru bgun..huhu
    tu mmg xlyk lagi jdi wife org tu kan kan kan ^o^ hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. cecece , yaya da layak la kalau lagu tu ! ihhihi

      Delete
  7. haha . penah jumpa org mcm ni ! :P

    ReplyDelete
  8. haha. ramai jer pmpn cmni skg.. toink.... tp x semua pakej la...haha sapa trasa? jgn wt cmni... peace V-.-

    ReplyDelete

assalamualaikum .
moh komen , 1 pown jadik lah ! :)
<3 peace !

 
Copyright 2013 This blog fully designed by me|| Alright reserved by deqjaMucuXx || Don't you dare want to copy it!! ||