- about that and that -

well hello peeps, tengok tajuk. Tak habeh-2 sepiking. bajet le tuh. korang dah bace entry yang sebelum ni, about the keychain n the layout of blog. So denga mood yang rajin den nak buat tuto nak buat keychain, hahaha, Keychain pon ada tutorial okies. kau hado?


nampak bahan-2nya? sila angkat kaki anda kalau tak nampak. ini bukan cobaan, ini betul-2. bahan-2 yang di perlukan gunting, marker pen, cable tie, pengepit lobang hidung, kertas keras yang betul-2 keras, tak keras jangan hamek ! langkah pertama ye anak-2 mesti memponyai bakat atau talent untuk melukis, kalau nak buat kat diri sendiri, hantam kromo pon buleh (; janji korang rasa ianya awesome 

dah lukis dengan cantik, mestilah kena gunting dengan cantik, cun, encem dan cute macam kita jugak kan? tengok picture dibawah, adakah tuan blog merah ini mempunyai talent untuk melukis? buleh jadi kartunis berjaya n oshem tak? *melalut. so, sambung lepas dah gunting dengan cun silalah tebuk lubang dengan penebuk yer supaya kelihatan kemas dan kemas (:



btw, nanti tertanya-2 pulak sapa aleya, aleya is my little sister, dia berumur 6 tahun. jauh tak jarak kami? den 22 tahun dia 6 tahun. hihihi tengah-2 diantara kami my sister 16years old. ok dah -..-" lepas dah tebuk dengan cun. *asal tuan blog asyik sebut cun cantik bagai ? T_T silalah buh cable tie dan disambungkan diantara dua lukisan tersebut . dan tarraa anda sudah berjaya membuat keychain kitar semula yang oshem !


eh , extra keychain pulak, yang tu nama den n keding kesayangan (; amacam kretip tahap dewa tak ? haha. so last sekali den nak tempekkan muka si bulat yang perasan oshem ! tapi dia sangat sweet. ok tipu :( so sila puji atau comment dibawah ,"anda sangat cun dan oshem !" hihihi

ini lah si OSHEM ! sila tatap wajah sibulat ini 987654567 kali ~ hihi
ok dah bai.




thanks for reading . please drop your comment . :) love you

15 comments:

  1. Kreatif nya. Thanks for sharing :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. maceh . sesama :) try la buat dekat rumah, gantung je d mana-2

      Delete
  2. waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa comey!!!!

    ReplyDelete
  3. pergh kretip!
    muhun buatkan satu utk gua :3

    ReplyDelete
  4. sgt comels...same cam org yg wat ugak..hohoho ^___^
    ^____^ nnti diera nak try wat 1 lah..hohoho ^___^
    terima kasih ya si cantik hot sbb share entri beguna nih ^___^

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh anda puji saya sampai kembang setalam :)

      t try cube bg tau, nak puji ~ ahakx

      btw, thnx sayang cun !

      Delete
  5. wah ! kreatif !

    tangan mun tak mampu wt semua nie .
    angkat benda berat baru kena . hehe

    ReplyDelete

assalamualaikum .
moh komen , 1 pown jadik lah ! :)
<3 peace !

 
Copyright 2013 This blog fully designed by me|| Alright reserved by deqjaMucuXx || Don't you dare want to copy it!! ||