- 11th September -

Mesti korang penah dengar tentang 11th september 2001. Serangkaian empat serangan bunuh diri yang telah diatur terhadap beberapa target di New York City dan Washington, D.C. pada 11 September 2001 . so disini den ada beberapa fakta menarik mengenainya . eh2 . jangan tak baca pulak . sebenarnya fakta ini sangat menarik . kalau tak kenapa den nak menaip kan ?? ples don stop reading reader ! *bajet terror omputeh pulok .


1. Nama ‘NEW YORK CITY’ terbina dari 11 huruf & Nama ‘AFGHANISTAN’ juga terbina dari 11 huruf

2. Nama pengganas yang pernah membuat ugutan untuk menyerang Menara Berkembar (NY Twin Towers) pada tahun 1995 adah ‘Ramsin Yuseb’. Nama ini terbina dari 11 huruf. Nama ‘GEORGE W BUSH’ juga terbina dari 11 huruf.

3. New York adalah negeri ke 11 bagi Negara US

4. Kapal terbang pertama yang melanggar Twin Towers adalah Penerbangan no 11. (flight number 11). Kapal terbang ini membawa 92 penumpang. 9 + 2 = 11

5. Kapal terbang kedua yang melanggar Twin Towers adalah Penerbangan no 77 (flight number 77). Pesawat ini membawa 65 penumpang. 6 + 5 = 11

6. Tragedi ini berlaku pada 11hb September. Ia juga dikenali dengan peristiwa 9/11. 9 + 1+ 1 =11. Fakta angka (tarikh) 9/11 ini menyerupai nombor kecemasan Negara US iaitu ‘Rescue 911’

7. Jumlah semua mangsa yang terlibat dalam tragedi tersebut ialah 254 orang. Maka, 2+5+4=11.

8. 11 September adalah hari yang ke-254 dalam setahun kalendar. Maka, 2+5+4=11

9. Peristiwa pengeboman besar yang berlaku selepas daripada insiden Twin Towers New York City ialah di Madrid pada 3/11/2004. Maka, 3+1+1+2+0+0+4=11

10. Tragedi di Madrid ini berlaku 911 hari selepas tragedi ‘9/11’ di New York

11. 11 september 1990 . Lahirlah seorang bayi perempuan yang comel + cute di bumi ALLAH ini . dan diberi nama NORANIZA . 


Itu sahaja 11 fakta tentang “RAHSIA ANGKA 11 dan Tragedi 9/11”.  menarik bukan ? so tunggu apa lagi . silalah dengan laju-2 wish HAPPY BIRTHDAY to cik noraniza yang sweet tu *ok tipu ! tak sweet pon .


nota jari :: sweet 22th to me . umur hanya no . yang penting jiwa n still awek muda ! muahaha

ok dah bai . assalamualaikum



thanks for reading . please drop your comment . :) love you

17 comments:

  1. Happy Birthday..

    penuh no 11 entri kali ini..huhuhu.. :)

    tapi kebetulankan semua jadi no 11 masa tragedi tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye u thanks yer . awal wish ~ hihihi :)

      ha'ah . sgt kebetulan !

      Delete
  2. ble wish aawl ?? hehe

    Selamat hai jadi !
    Semoga sentiasa dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur...

    :)

    ReplyDelete
  3. ooo lagi 2 bulan lah nak sambut bzday yer.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dua bulan ?? bukan ari ni dah 11 sept ke ?

      Delete
  4. Replies
    1. da reply la syg . thnx 4 da wishes ~

      Delete
    2. Epy besday lgggg :D merata2 wish...

      Delete
    3. anty nana !!! y i can't follow u :( mna beloggg?

      Delete
    4. fasihah syg :: thnxx :) kat bloglist sebelah tu ada blog nana

      Delete
  5. yes...:D beliau tlah open semula ~~ hehehe

    ReplyDelete
  6. menarik gak tu deqja, mcm2 ada..haha ^^

    ReplyDelete
  7. syg,...i like fakta yang ke sebelas tuh...
    happy bufday:)

    ReplyDelete

assalamualaikum .
moh komen , 1 pown jadik lah ! :)
<3 peace !

 
Copyright 2013 This blog fully designed by me|| Alright reserved by deqjaMucuXx || Don't you dare want to copy it!! ||