- di kilang ada mastercheff -

well hollow my stalker , reader , blogger . 
continue to headlines . gempak tak  mesti la gempak gila kan ?
so hari senin den bermula dengan hari yang membosankan .
bosan hanya di sebelah pagi ye anak2 . start petang dah oraite dahh .
ada orang kata . keja den best . sebab ? duk saja . onlinee .
hye u . i wanna tell u . about a sit and online. really extreme !
extreme ?? kena ke ayat tu?  bhahaha 

ok move to da real story . 

the chef :: abg wan 
the asst. chef :: me !

kami berdua ( abg wan , me ) kena testing cooker . multi cooker . 
so 1 periuk boleh buat macam jenis bntuk masakan .
kukus ? grill ? panggang ? goreng ? semua boleh lah . 
so . dengan bahan2 berasaskan ayam . dah ada ayam msti ada telur ayam .
so kami memulakan proses menyediakan bahan2 . 
abg wan . buat ayam kfc ala2 dia lah . sedap jugak .
den ? buat ayam ala2 kampung . 

ini adalah ayam yang telah dibasuh oleh den sendiri :) 

antara bahan2 yang perlu :)

okeyh bebeh . inilah CHEF yang exsen jer ! hahaha :)

inilah ayam resepi den . ehem2 .

diberi nama :: ayam goreng kunyit bermadu .

abg wan kata . dulu depa testing boh sebijik macam tu ja . mana 
nak sedap . so dia olah cara depa . buat masakan yang boleh dimakan 
bagus abg wan , tak membazir . kan ? kan ?


tudia-tudia . on da way nak masak dah .
bila dah masak . meme tak dak qupa la . habes ditelan rakan2 seperjuangan !
tak sempat nak snap picture ! sodeh !!


ada qupa tukang masak dak ?? 
oh . sila jawab didalam hati ~ hahaha :)

done , muaaahhh



thanks for reading . please drop your comment . :) love you

2 comments:

  1. ada ada ada.. muheehee

    cantik blog yang berwajah baru dia heee~

    ReplyDelete

assalamualaikum .
moh komen , 1 pown jadik lah ! :)
<3 peace !

 
Copyright 2013 This blog fully designed by me|| Alright reserved by deqjaMucuXx || Don't you dare want to copy it!! ||