- 1st SPECIAL GIVEAWAY CONTEST by Qaleshya Umairah -



ok syg . cam biasa . klik banner .

GA ni nak suruh para peserta menyetorykan segala story 
berkenaan chenta . story kito sendiri lah . 
btw . den da penah story sal love story ni *ayat tunggang tebalik .
tapi tu versi ciput . ni versi penuh ! hahah :)

moh lelaju taip entry . fuuhh semangat waja wira perkasa ni 
bermula tanggal 7.7.08 dimana den telah dilamar oleh
Jepun Malaysia Tecnikal Ins. utk menyambung pelajaran
ke tahap diploma di bidang kejuruteraan komputer .
*bahasa baku weehh ! tak reti la pulok ~ hewhew
den terima tawaran aka lamaran tersebut dengan hati terbuka .
dan pada masa tu den da ade buah hati jantung pisang .
yang menetap di negeri sembilan . * psssst sebab tu den suko speak n.9 ni :)
tapi mama tidak benar den berkwn dgnnye . sebab dia pada masa tu berumur 25 dan den 18 .
dia tak bg den masok situ . dia ckp dia takot den jatuh tangga hati dekat org len .
dan lepas den masuk blaja . kami breakup . dan ini bukan story yang best ! haha 

den ditempatkan di aspuri sakura . dibilik 412 *kalu tak salah .
bersebelahan dengan bff2 den . fasihah . iela . hanis aka seksi 
*psst . bff tu tercipta di jmti lah . bukan kenalan lama ok .
my keding adalah pekerja cafe di situ . bg pandangan den ttg dia time tu .
hensom . mat rempit . sombong . tak suka syum . puih2 

dia yang sotat mengganggu kehidupan den yang ala2 tenang ni .
tapi . yang part tak sama dengan lelaki2 lain mengorat .
dia tak guna . pewwiit2 atau bunyik natang ni --> 
tp he stat calling me meow . that time i dun know y he calling me like that .
* wah spiking kau jemah ! class gitu . ada lah dalam 2 , 3 hari dia ngusik lagu tu . 
bila den datang nak beli air . meeooww . dia panggil .
memula den ingat dekat org lain . tp bile den g beli sorg . bunyi jugak .
dah kompem la meoow tu kat den kan ? terbukti den tak perasan . haha

nak diskipkan cerita . satu hari tu . den ade study group la sgt kan .
buat dekat cafe . time tu dah pkui 5 lebih dah . so tak da org .
den di hujung dunia . dia di hujung sana . tengah buat keja lah .
*nampak sgt tak permainan di situ . den usha dia . muahaha
dia hanya menggunakan isyarat tngan . nak mntak no den .
aku jual mahal . paling mahal punya dok ada . haha 
then lpas tu den balik asrama . tak sangka2 dia call den . 
aku tny cam awek2s teraniaya . sape bg no phone ni ?? dia nak bg tau sapa .
tp den janji tak marah budak tu . her name hanis aka seksi . omaiigodd . 
janji tetap janji kan ? so den tak marah . sumpah tak marah . 

 pada 10.08.08 (ahad) tarikh tu . perkara #$%^ telah terjadi . 
asrama tak da air . api . lektrik . adoi . selamat time tu dah sudah mandi .
tapi gile lah panas time tu . sume bebudak asrama kuar cari pasal . 
den nan roomate ( iela ) nak kuar jgak . tp disebabkan seorg budak aka driver 
den tak jadi . terpaksa la batal nak kuar . iela nan bopren dia dah chow keliling dunia .
tinggal den je . tetibe otak den pikir mamat keding tu . den pown tpon dia . 

den :: awak2 jom kuar arini .
keding :: erk . sorylah awak . duit xder ni . gj xmsuk lagi 
den :: *hampa . tak pe la . tak pyh kuar . 

a few minutes 

keding :: awak kuar g kat pakgad . saya ade situ 
den :: erk ? *omaiigod cepat gile .

dengan pantas dan cepat . den berjalan kalah superman or supersaya .
den pown merempit dengan dia . hewhew . kami singgah d tepi pantai 
btw . yang tu first kuar . kami tak de apa2 hubungan lagi .
dia mula cerita background dia . family . sume lah .
den ? hanya menjadi pendengar yang terbaik . hewhewhew 

masa matahari nak terbenam . dia mula cakap dia sayangkan den .
dia nak jadi kekasih terakhir den . dengan serious den cakap .
den buleh terima . tapi takda perasaan sayang kat dia .
dia kata . takpa . perasaan tu boleh datang . boleh di pupuk .
so tarikh tu lah kami di nobatkan sebagai couple 

pst . yg best . balik je asrama den kena maki dengan iela
dia marah sebab kuar dengan org baru kenal . and naik motor .
dia marah gile time tu . tu la kwn yang best !! hahaha
dan sekarang hampir 4 tahun percintaan kami .
dan mama . bapak . mak keding dah tahu tetang hubungan ini .
insya ALLAH . jika di restu oleh ALLAH kami akan mendirikan rumah batu . 

note 1 :: keding ada lesung pipit ( cacat )
note 2 :: den yang bg nama keding sbb dia kurus kering 
note 3 :: den sayang dia .

oh keding . bace lah luahan hati ini . jom kawen cepat2 buleh tak ??

* pic mudo belio . ade nmpak cam kucing tak ?? 
tolong jawab . haha :)




perjalanan kami jauh beribu batu lagi .
semoga anda . anda . dan anda . dapat mendoakan
kebahagiaan kami . insya ALLAH

done . tag :: || bff 1 || bff 2 ||

akhir kata :

bercinta memang mudah . untuk di cintai juga amat mudah .
tapi dicintai oleh orang yang kita cintai itu yang paling sukar
untuk diperolehi . aku bersyukur kerana mencintai orang yang 
juga mencintai diriku dengan seadanya . 
terimakasihkeding .



thanks for reading . please drop your comment . :) love you

9 comments:

  1. syg...i dun know y..i love ur love story.....because u know wat...u trima n bg dia pluang even u tak ada rasa syg n cinta kt dia lgi tyme tuh..n know....u still wif him..n happy....i doakan kebahagiaan u syg

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah . i still wif him . 4years dah . hewhew :)

      btw . thnx syg ~

      Delete
  2. Amin..mudah2an dip'cepatkan jdoh kau :P
    4 taun sorang je bf ~~lalala
    aku?4taun 4orang dh..hoho..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha . jodoh aku nan dia . klo xder jdoh xder la kan ??
      btw . thnx bff ku cyg ~ join laa .

      ammiinn ~

      Delete
    2. tak de cite besh lg mcam kau nk join ~~
      just cket2 je bru :D kau xpe 4taun byk citaa..hoho

      Delete
    3. hahahha . ok la . jnji ade citer ~ aku bercinta 4taun .
      tapi cerita ni 2 dolo2 punya meyhh !

      Delete
    4. hahaha..tgu lma lg laa..bwu byk cita :D

      Delete
  3. : waa.. sweet gitu ! keding & meoww.. hehe. trim akasih sgt2 sb join meriahkn mjlis contest sya ni.. hehe.. gudluck yer !! mmuax !! Btw.. follow awk balek ! hehe.. semoga bkekalan hingga jinjang pelamin.. amiinn 10000000x. kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hewhew . same - same .

      amiinn 1000000x jugak !

      Delete

assalamualaikum .
moh komen , 1 pown jadik lah ! :)
<3 peace !

 
Copyright 2013 This blog fully designed by me|| Alright reserved by deqjaMucuXx || Don't you dare want to copy it!! ||