- segmen : puasa dah dekat ni -

* klik banner :)

wah den suko bab2 segmen ni , ni pulok pasai posa ,
ihihihi :) moh sotat taip entry laju2 ~

den nak sotat cito maso den kanok2 dlo
belom baligh lah , so posa kena penuh ,
bulan posa je , den wjib kena duk umah tok , 
sebab ? den jd assistant buat kuih !
makcik den pengurus beso buat kuih , muahaha
gle banyak tmpahan dy ( time mudo2 dlo )
la ni dy dah pencen . kuikuikui :) tak larat kot
den , akak den , abg cik mmg wajib lah .

yang best kat kampong ble time nak berbuka
tok suka pass2 makanan ke jiran2 dah bagi msti ada bwk blik kan.
klo jiran xbg balik kompem sok den xakan antaq dah mknan kat umah 2 , kedekut gla lah !
den mmg busuk ati ! haha :) pas 2 dlo bbuka kira2 kui 7.30
7.15 dah bersila dah , duk betoi2 dpn makanan paberet
xmau main , tak mau apa dah , nak dok ngadap makanan 2 ja..
( buruk jgk prangai den ni ) sampai bunyi drum
bukan drum *sat2 p tny mama .
4 , 3 , 2 , 1 ha mama kata gendang raya , yekeeee ?? 
ape2 je lah ! dlo kat kmpung ade lah natang2 ni , la ni tarak aih 
den pown angkat tngan lajuuu punyaa :) hahaha

pas 2 ade 1 hari 2 tok buad cokodok , tau ?
kompem tau kan, ala cok pisang yg d tnyeh2 tuu ,
klo tak tau search pakcik google ok :)
2 paberet 2 , den suko makan cokodok ngan smbal blacan
haa den mmg pelik , sbb 2 den comel !
tok buad byk 1 pnggan tp mcm bukit , buleh byg kot noh 
mmg banyak , azann ja den sebat cokodok 2
tak tngok natang len dah ,
bygkan cokodok tinggi langit 2 ngan smbl blacan 1 piring 
clear kat den sorg .. buleh agak dak betapa
 bulaat nya perut den time 2 
wahh kenyang ~ hiihhi :) den pown lena kroih..kroih lah ! ahahaha

ok dah ckup pnjg dah ni , done ! :)

tak done lagi lah . psstt tngok komen akak penganjur cakap 
nak lanjutkan segmen ni soooo akak 2 cakap 
tolong pnjgkan lagi entry ni , soo akak 2 ckp adek ni mohong blaka
soooo adek ni cakap , adek ni nak sotat taip lagik ! hahaha
ok nak taip ni , moh sotat read reader .
den ingat lagik time kecik2 dlo , den pantang di cabar
so . pada suatu hari kancil berjalan2 tiba ...tiba...
oh den dah tersasar jalan, nak d crita da hari 2
abg cik tlah cabar den minum d siang hari pd bulan ramadhan
ish..ish..ish.. nak d pendekkan cerita yg pnjg berjela-jela 
den yg tengah bukan tepi... tengah ok 
tengah lapaq ayaq gla2 punya , buka peti ais
nah amek ! 1 botoi besaq ayaq masak den tolan laju2 ..
pdn muka dy , kena bagi sehingget kat den
n padan muko den sbb kena marah ngan makcik !!

dan den tak lupo kat toman2 yg sllo ajak men sorok2 
time makcik2 p smbhyg tawarikh ! :) *upin ipin style
toman2 den sume jate , tak dok tino ! 
sbb 2 den brutal , tp den always cute *akak sila jgn slap muka den
diowg ajak p beli mercun ! masa 2 mercun yang power 
mercun botoi lah , adek beradik mercun ketupat
uih , abes kuat den p blakang semak buat meriam ngan toman2 den !
bunyi dia , seminggu tak dengaq !!

kebabooommmmmmm punya kuat ,
den serik ta mau men sbb den ingat den dah pekak :)
alhamdulilah den xpekak :)
syokk gak ngimbas kenangan lame2 ni kan :)
ok kak nnt kak jemu lak tatap entry ni 

chowww 

pssst :: kak , jgn lanjut dah , tkot entry ni lgik pnjg ~ hahaha

thanks for reading . please drop your comment . :) love you

12 comments:

  1. kihkihkih..kelakar la akak baca entri ni..time kasih sudi join segmen akak ye..lewat malam nanti akan keluar senarai peserta segmen.. :) entri terbaik mungkin akak publish tengahari esok.. :)

    ReplyDelete
  2. @Mrs.Yie penat taw taip pnjg2 nih ! suko sbb akak terhibur ! :) baikkk :)

    ReplyDelete
  3. dik..akak dah lanjutkan tarikh segmen tu..sampai hari ahad ye..adik boleh la nak edit apa2 pun dalam entri ni.. :)

    ReplyDelete
  4. @Mrs.Yie owh , kena bg pnjg lg lah ! ahahha

    ReplyDelete
  5. kahkahkah..siyes lawak la adik ni..bab PEKAK tu yg akak x tahan gelak tu..adoi laaa..... :)

    ReplyDelete
  6. @Mrs.Yie haha :) akak jgn lanjut dah nnt entry ni pnjg jela2 ~ :) peace

    ReplyDelete
  7. dtg membaca entri segmen kak mimi..;)

    ReplyDelete
  8. den pon gelak kukkik2... masa baca entri nih.. seyes.. den raso macam org nogori ha... walopon den nih org penang.. adoi.. x menahan cute ja.. cito ekau nih.. hahhaha.. terbaikkk!!! den follow ekau yer... :)

    ReplyDelete
  9. terjah entry terbaik orang. hehe. memang terbaikkkkk. ;)

    http://farizafairuz.blogspot.com/2012/06/banyak-persoalan-yang-berada-di-minda.html

    ReplyDelete

assalamualaikum .
moh komen , 1 pown jadik lah ! :)
<3 peace !

 
Copyright 2013 This blog fully designed by me|| Alright reserved by deqjaMucuXx || Don't you dare want to copy it!! ||